Γερμανία: Διχάζει ο τσελίστας βουλευτής του AfD που ανέλαβε θέση καθηγητή στη Μόσχα

Γερμανία: Διχάζει ο τσελίστας βουλευτής του AfD που ανέλαβε θέση καθηγητή στη Μόσχα

Ο 59χρονος εν ενεργεία βουλευτής Ματίας Μόοσντορφ παραδέχθηκε ότι έπιασε δουλειά στη Ρωσική Ακαδημία Μουσικής Γκνέσιν στη Μόσχα. «Μύλος» στο AfD, καθώς άλλοι του ζητούν να εγκαταλείψει τη θέση και άλλοι τον συγχαίρουν

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουλευτής του γερμανικού AfD παραδέχθηκε ότι προσελήφθη ως καθηγητής σε σχολή που συνδέεται με το Κρεμλίνο στη Μόσχα.

Ο 59χρονος Ματίας Μόοσντορφ, επαγγελματίας μουσικός (τσελίστας), βουλευτής με την παράταξη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) από το 2021 και εκπρόσωπος του AfD για θέματα εξωτερικής πολιτικής, παραδέχθηκε ότι αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε από τη ρωσική πλευρά να αναλάβει μια μερικής απασχόλησης θέση ως καθηγητής μουσικής στη Ρωσική Ακαδημία Μουσικής Γκνέσιν (Gnessin Russian Academy of Music) της Μόσχας, μια ακαδημία η οποία όμως χρηματοδοτείται από το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού.

«Η μουσική δεν γνωρίζει ιδεολογικά σύνορα», έγραψε ο Μόοσντορφ σε ανάρτησή του στα social media, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η αποδοχή αυτής της θέσης καθηγητή στη Ρωσία αποτελεί «σημάδι κατανόησης».

«Θέλω να μεταδώσω στους νέους εκεί (σ.σ. στη Ρωσία) την αίσθηση ότι δεν μένουν πίσω από την Ευρώπη», ανέφερε ο τσελίστας βουλευτής του AfD. Ο ίδιος διευκρίνισε μάλιστα ότι πέρασε τρεις ημέρες στη Μόσχα τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας μια εναρκτήρια διάλεξη, και ότι θα επιστρέφει εκεί για μερικές ημέρες, κάθε τρίμηνο, προκειμένου να διδάσκει στους φοιτητές το μάθημα της μουσικής δωματίου.

Η ίδια η ηγεσία του AfD λέγεται, ωστόσο, ότι δεν ενθουσιάστηκε με την είδηση της ακαδημαϊκής καριέρας του Ματίας Μόοσντορφ στη Μόσχα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο t-media, η κοινοβουλευτική ομάδα του AfD απαγόρευσε στον Μόοσντορφ να συμμετάσχει σε δύο προγραμματισμένα ταξίδια: ένα στην Ιαπωνία και ένα άλλο στο Κατάρ, και παράλληλα τον συμβούλεψε να εγκαταλείψει τη θέση του καθηγητή στη Μόσχα.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, υπήρξαν μεμονωμένα στελέχη του AfD τα οποία έσπευσαν να συγχαρούν δημόσια τον 59χρονο βουλευτή για αυτήν την πρόσληψη στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από Politico

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT