Τουρκία: Θερμό επεισόδιο στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Θερμό επεισόδιο στα σύνορα με τη Συρία

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν με πυρά πυροβολικού στην εκτόξευση όλμων που προέρχονταν πέρα από τα σύνορα της Συρίας.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, βλήματα όλμου έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή των συνόρων κοντά στην τουρκική πόλη Κίλις.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν με μπαράζ πυρών πυροβολικού, ενώ στην περιοχή αναφέρθηκε ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Αργότερα η νομαρχία της επαρχίας Κιλίς δήλωσε ότι επτά ρουκέτες και ένα βλήμα RPG έπεσαν στη ναρκοθετημένη περιοχή στην τουρκική πλευρά των συνόρων ως αποτέλεσμα συγκρούσεων στο συριακό έδαφος μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων του «Εθνικού Στρατού της Συρίας».

Το «Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης» της τουρκικής προεδρίας ανακοίνωσε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Συρία. Δεν υπάρχει καμία επίθεση εναντίον των συνόρων μας».

Τα συριακά εδάφη απέναντι από το Κίλις είναι η περιοχή που είχε εισβάλει η Τουρκία το 2016 στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» και ελέγχονται σήμερα από την Τουρκία και τον υποστηριζόμενο από αυτήν «Εθνικό Στρατό της Συρίας» που απαρτίζεται από ενόπλους που μάχονται το καθεστώς της Δαμασκού.

Το γεγονός αυτό, εντείνει τις ανησυχίες, καθώς καταγράφεται την ώρα που εκφράζονται φόβοι για επέκταση του πολέμου στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT