Λίβανος: Νέα «σκόπιμη» ισραηλινή επίθεση σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ

Λίβανος: Νέα «σκόπιμη» ισραηλινή επίθεση σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε άμεσο και προφανώς σκόπιμο πλήγμα εναντίον θέσης της UNIFIL», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της UNIFIL

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) καταγγέλλει νέα «σκόπιμη» ισραηλινή επίθεση σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην περιοχή Κφαρ Κέλα του νοτίου Λιβάνου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης όταν ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ κατά παρατηρητηρίου της UNIFIL. Από το ισραηλινό πλήγμα υπέστη ζημιές το παρατηρητήριο ενώ καταστράφηκαν και δύο κάμερες.

«Για άλλη μια φορά βλέπουμε άμεσο και προφανώς σκόπιμο πλήγμα εναντίον θέσης της UNIFIL. Υπενθυμίζουμε στον ισραηλινό στρατό και σε όλους τους παράγοντες τις υποχρεώσεις τους στο να διασφαλίζουν την ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του ΟΗΕ και να σέβονται το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της UNIFIL.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών, ο ισραηλινός στρατός έχει επιτεθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ αλλά και σε κυανόκρανους στον νότιο Λίβανο. 

Το Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί χερσαία εισβολή στον Λίβανο κατά δυνάμεων της Χεζμπολάχ, έχει παροτρύνει την UNIFIL να εγκαταλείψει τις θέσεις της και να κινηθεί βόρεια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT