Ολλανδία: Η κυβέρνηση συζητά την αποστολή αιτούντων άσυλο στην Ουγκάντα

Ολλανδία: Η κυβέρνηση συζητά την αποστολή αιτούντων άσυλο στην Ουγκάντα

Υπουργός της κυβέρνησης ταξίδεψε στην αφρικανική χώρα για τον σκοπό αυτό και ο εκπρόσωπός της μίλησε για «σχέδιο στα σπάργανα»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ουγκάντα επισκέφθηκε η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη της Ολλανδίας, όπου συζήτησε το ενδεχόμενο η Ολλανδία να στέλνει στην αφρικανική χώρα αιτούντες άσυλο όταν απορρίπτεται το αίτημά τους.

Η ολλανδική κυβέρνηση προωθεί μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης και η προερχόμενη από το ακροδεξιό κόμμα της Ολλανδίας, Ραϊνέτε Κλέφερ, δήλωσε ότι «θέλουμε να φρενάρουμε τη μετανάστευση και είναι σημαντικό οι αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Και αυτό κάποιες φορές καθυστερεί. Διατηρούμε μια σχέση πολλών ετών με την Ουγκάντα και είναι φιλόξενη χώρα».

Η Ραϊνέτε Κλέφερ είναι μέλος του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του ακροδεξιού βουλευτή Χέερτ Βίλντερς.

Οταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις αυτές, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γερούν φαν Ντόμελεν σχολίασε ότι η Κλέφερ «συζήτησε εν τάχει ορισμένες πιθανότητες υποδοχής» των μεταναστών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ουγκάντας. 

«Το σχέδιο αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα» και η ολλανδική κυβέρνηση «θα πρέπει πρώτα να ερευνήσει τις προθέσεις της Ουγκάντας και το τι είναι νομικά εφικτό και επιθυμητό», πρόσθεσε ο Γερούν φαν Ντόμελεν.

Το PVV του Βίλντερς κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και ο ηγέτης του υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει «την αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» που έχει εφαρμοστεί ποτέ για να αντιμετωπιστεί η «κρίση ασύλου» στην Ολλανδία, όπως την αποκαλεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT