Κίνα: Πώς η εταιρεία του ηλεκτρικού δικτύου ελέγχει τυχόν ρυπογόνες επιχειρήσεις

Κίνα: Πώς η εταιρεία του ηλεκτρικού δικτύου ελέγχει τυχόν ρυπογόνες επιχειρήσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τοπική θυγατρική εταιρεία του κινεζικού ενεργειακού κολοσσού State Grid αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας ώστε να εντοπίζει και να ελέγχει πρακτικές που ρυπαίνουν το περιβάλλον στη βορειοδυτική Κίνα.

Η State Grid Changji Power Supply Company έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η τεχνολογία με ακριβή και αυτόματα μεταδιδόμενα στοιχεία περί ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να δημιουργήσει ένα ενεργειακό κέντρο υπηρεσιών μεγάλων δεδομένων, να παρέχει προϊόντα δεδομένων υπέρ του περιβάλλοντος και να διευκολύνει την προστασία του περιβάλλοντος στον νομό Τσανγκτζί Χούι της αυτόνομης περιοχής Σιντζιάνγκ, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Αυτό επιτρέπει να είναι και ποσοτικά τεκμηριωμένο ότι η παραγωγική δραστηριότητα και η ένταση της ρύπανσης των ρυπογόνων επιχειρήσεων στο Τσανγκτζί παρέμειναν σταθερές τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την State Grid Changji Power Supply Company. Πρόκειται για θυγατρική της State Grid Corporation of China, γνωστής στην Ελλάδα από την επένδυσή της στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) μέσω της θυγατρικής State Grid Europe Limited.

Επιπλέον, παρακολουθώντας τη λειτουργία 835 τοπικών ρυπογόνων επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο, η State Grid Changji Power Supply Company μπορεί να αποκτήσει ακριβείς πληροφορίες για τυχόν μη κανονικές παραγωγικές δραστηριότητες αυτών των επιχειρήσεων. χει επίσης δημιουργήσει ένα μοντέλο για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που δεν πληρούν τα πρότυπα εκπομπών.

Για το επόμενό της βήμα, η εταιρεία θα αξιοποιήσει περαιτέρω τις δυνατότητες των μεγάλων δεδομένων που σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια στην περιβαλλοντική παρακολούθηση με στόχο την προστασία του Τσανγκτζί χάρη σε ένα έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο.

Πηγή: Sino-Hellenic Information Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT