Τουρκία: Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της άσκησης «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Τουρκία: Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της άσκησης «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο Ζεκί Ακτούρκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας, «μεταξύ 21-25 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η άσκηση DENİZKURDU-I (Θαλασσόλυκος) στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα»

42" χρόνος ανάγνωσης

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο Ζεκί Ακτούρκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας, «μεταξύ 21-25 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η άσκηση DENİZKURDU-I (Θαλασσόλυκος) στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα, προκειμένου να εκτελεστεί η εκπαίδευση επιχειρησιακής ετοιμότητας των (σ.σ. τουρκικών) ναυτικών δυνάμεων στη Μεσόγειο, να παρατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της αποστολής και της διοίκησης και να βελτιωθεί η διαλειτουργικότητα».

Σύμφωνα με τον Ακτούρκ, στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» πρόκειται να πάρουν μέρος «συνολικά 92 πλοία επιφανείας, 7 υποβρύχια, 15 αεροσκάφη, 14 ελικόπτερα και 22 μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ενώ πρόκειται παράλληλα να γίνει χρήση και πραγματικών πυρών (κατευθυνόμενων πυραύλων) κατά μη επανδρωμένου εναέριου στόχου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT