Τουρισμός: Σε δέκα περιοχές της Ευρώπης το 37,6% των διανυκτερεύσεων

Τουρισμός: Σε δέκα περιοχές της Ευρώπης το 37,6% των διανυκτερεύσεων

Κρήτη και νότιο Αιγαίο στη λίστα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μόλις δέκα δημοφιλείς προορισμούς καταγράφεται πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών εντός Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2023.

Αναλυτικά, μέσα στο 2023, που αποτέλεσε και χρονιά-ρεκόρ βάσει πολλών μετρήσεων, οι περιοχές με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών ήταν τα Κανάρια Νησιά (με 83,2 εκατ. διανυκτερεύσεις) και οι Βαλεαρίδες Νήσοι στην Ισπανία, καθώς και τα παράλια της Κροατίας. 

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Καταλονία και η Ανδαλουσία, το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη, η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, το Βένετο στην Ιταλία και το Τιρόλο στην Αυστρία. Οι δέκα αυτές περιοχές κατέγραψαν πέρυσι το 37,6% των διανυκτερεύσεων των ξένων τουριστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στις 58 από τις 231 περιοχές στις οποίες «χωρίζει» την Ε.Ε., ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ξένων τουριστών ήταν υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό των επισκεπτών που ταξίδευαν εσωτερικά στην εκάστοτε χώρα.

Ειδικότερα, περισσότερες από 9 στις 10 διανυκτερεύσεις έγιναν από ξένους τουρίστες στις εξής περιοχές: Κρήτη (94,5%), Νησιά Ιονίου (93,6%), το Νότιο Αιγαίο (92%). Εκτός της Ελλάδας, πολύ υψηλή εξάρτηση από ξένους επισκέπτες έχει ο τουρισμός της Μάλτας (93,1%), το παραλιακό μέτωπο της Κροατίας (92,5%), η Κύπρος (90,8%) και το Τιρόλο (90,7%).

Απεναντίας, οι περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών εσωτερικού το 2023 ήταν τα περίχωρα του Παρισιού, οι γαλλικές Αλπεις και η γαλλική ριβιέρα.

Πηγή moneyreview.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT