ΗΠΑ: Θα επιτραπεί σε Λιβανέζους να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα λόγω του πολέμου

ΗΠΑ: Θα επιτραπεί σε Λιβανέζους να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα λόγω του πολέμου

Λιβανέζοι πολίτες που ήδη βρίσκονται στις ΗΠΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το λεγόμενο Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας και να παραμείνουν εκεί εργαζόμενοι για 18 μήνες.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουάσιγκτον θα επιτρέψει σε ορισμένους Λιβανέζους πολίτες να παραμείνουν προσωρινά στις ΗΠΑ και να ζητήσουν άδεια εργασίας, λόγω της ανασφάλειας που υπάρχει στη χώρα τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι Λιβανέζοι πολίτες θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα λόγω «της ένοπλης σύγκρουσης και των έκτακτων και προσωρινών συνθηκών» στον Λίβανο, έπειτα από αίτημά τους. 

Το πρόγραμμα αφορά Λιβανέζους υπηκόους που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και θα παραμείνουν για τους επόμενους 18 μήνες. Ορισμένα άτομα από τον Λίβανο που βρίσκονταν ήδη στις ΗΠΑ από τις 16 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το λεγόμενο Προσωρινό Καθεστώς Προστασίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι πολίτες του Λιβάνου, των οποίων το αίτημα θα εγκριθεί, «θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για όσο οι ΗΠΑ συζητούν για να εξασφαλίσουν μια διπλωματική λύση που θα εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι διαφορετικό από ένα άλλο που εφαρμόζεται ήδη και περιορίζει τις απελάσεις Λιβανέζων από τις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT