Το Ισραήλ κατηγορεί τον Γκουτέρες επειδή δεν «καλωσόρισε» τη δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ

Το Ισραήλ κατηγορεί τον Γκουτέρες επειδή δεν «καλωσόρισε» τη δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ

«Ο Γκουτέρες δεν καλωσόρισε την εξάλειψη του αρχιτρομοκράτη Γιαχία Σινουάρ, όπως αρνήθηκε να κηρύξει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραελ Κατς, κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι «ηγήθηκε μιας ακραίας αντι-ισραηλινής και αντιεβραϊκής ατζέντας».

«Ο Γκουτέρες δεν καλωσόρισε την εξάλειψη του αρχιτρομοκράτη Γιαχία Σινουάρ, όπως αρνήθηκε να κηρύξει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X. «Θα συνεχίσουμε να τον χαρακτηρίζουμε ως persona non grata, απαγορεύοντας την είσοδό του στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Κατς ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου του Γκουτέρες στο Ισραήλ, επειδή δεν είχε καταδικάσει την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το προηγούμενο βράδυ.

Ο Γκουτέρες είχε εκδώσει σύντομη δήλωση μετά την πυραυλική επίθεση καταδικάζοντας «τη διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή».

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT