Πολιτικό στέλεχος της Χαμάς επιβεβαίωσε εμμέσως τη δολοφονία του Σινουάρ

Πολιτικό στέλεχος της Χαμάς επιβεβαίωσε εμμέσως τη δολοφονία του Σινουάρ

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ, ανέφερε ότι το Ισραήλ κάνει λάθος αν θεωρεί ότι «η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει τέλος του κινήματος και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικό στέλεχος της Χαμάς επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, σιωπηρά και όχι άμεσα τη δολοφονία του αρχηγού της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, στη Γάζα, όπως αναφέρουν ισραηλινά Μέσα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Ισραήλ κάνει λάθος αν θεωρεί ότι «η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του κινήματος και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

«Σύμβολο για τις μελλοντικές γενιές»

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μπασέμ Ναΐμ, ανέφερε ακόμη ότι πρώην ηγέτες της οργάνωσης είχαν επίσης δολοφονηθεί κατά το παρελθόν, καθώς και πως «η Χαμάς γινόταν κάθε φορά πιο δυνατή και πιο δημοφιλής, ενώ αυτοί οι ηγέτες έγιναν σύμβολο για τις μελλοντικές γενιές, για να συνεχίσουν το ταξίδι προς μία ελεύθερη Παλαιστίνη».

Πρόσθεσε ότι είναι «οδυνηρό να χάνεις αγαπημένους ανθρώπους, ιδιαίτερα εξαιρετικούς ηγέτες», αλλά ότι η παλαιστινιακή οργάνωση είναι βέβαιη πως θα είναι «τελικά νικηφόρα».

Ερωτηθείς εάν η δήλωση αποτελεί επιβεβαίωση του θανάτου του Σινουάρ, ο Ναΐμ απάντησε αρνητικά.

Πηγή: Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT