Ο Μπάιντεν κάλεσε από το Βερολίνο τους συμμάχους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Ο Μπάιντεν κάλεσε από το Βερολίνο τους συμμάχους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα Παρασκευή τους συμμάχους της Ουκρανίας να διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους και να υποστηρίξουν το Κίεβο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα Παρασκευή τους συμμάχους της Ουκρανίας να διατηρήσουν την αποφασιστικότητά τους και να υποστηρίξουν το Κίεβο, που μπαίνει σε σκληρό χειμώνα.

Μιλώντας μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς στο Βερολίνο, καλωσόρισε την αύξηση των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας στον στόχο του ΝΑΤΟ και στο 2% του ακαθάριστου προϊόντος. Τόνισε ακόμη ότι θα συζητήσει με τον Σολτς για το Ιράν. 

Ρούτε: Η Ρωσία επιδιώκει να εκτροχιάσει την ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας

Η Ρωσία θέλει να εκτροχιάσει την ευρωπαϊκή πορεία της Μολδαβίας, δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Οι Μολδαβοί θα κατευθυνθούν στις κάλπες μεθαύριο Κυριακή για προεδρικές εκλογές και δημοψήφισμα σχετικά με την ένταξη στην Ε.Ε., σε μια κρίσιμη στιγμή στον συνεχιζόμενο αγώνα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  

Πηγή: Reuters 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT