Χαμάς: Καμία επιστροφή ομήρων, αν δεν αποσυρθεί το Ισραήλ

Χαμάς: Καμία επιστροφή ομήρων, αν δεν αποσυρθεί το Ισραήλ

Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς και βασικός διαπραγματευτής της παλαιστινιακής οργάνωσης, διαμήνυσε σήμερα ότι ο θάνατος του Σινουάρ θα ενισχύσει την οργάνωση και «θα μετατραπεί σε κατάρα για τους κατακτητές»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς όσο ζούσε ο Γιαχία Σινουάρ, και βασικός διαπραγματευτής της παλαιστινιακής οργάνωσης, διαμήνυσε σήμερα ότι ο θάνατος του Σινουάρ θα ενισχύσει την οργάνωση και «θα μετατραπεί σε κατάρα για τους κατακτητές».

Ο Αλ Χάγια δήλωσε πως ο Σινουάρ «πέθανε στη μάχη» και τόνισε πως η οργάνωση «συνεχίζει την πορεία μέχρι την επίτευξη των στόχων του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Αλ-Χάγια και πρόσθεσε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι δεν θα επιστρέψουν μέχρι να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα και να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ο θάνατος του εγκεφάλου της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, με την οποία ξεκίνησε το τελευταίο αιματηρό κεφάλαιο στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση δεκαετιών, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα για την οργάνωση, όμως κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα σημάνει το τέλος της – ή την αναγέννησή της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT