Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν είναι σαφές πότε η Ρωσία θα επικρατήσει έναντι της Ουκρανίας στον πόλεμο, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας είναι έτοιμες να συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι να κατακτήσουν τη νίκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και η συζήτηση για το ενδεχόμενο να το κάνει το Κίεβο είναι μια πολύ επικίνδυνη πρόκληση», δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το ΝΑΤΟ πολεμά με τη Ρωσία, με τη χρήση Ουκρανών στρατιωτών», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι «ο ρωσικός στρατός έχει γίνει ένας από τους πιο ικανούς, τα ρωσικά στρατεύματα γίνονται όλο και πιο τεχνολογικά προηγμένα».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και θα κερδίσουμε», ωστόσο είπε πως «είναι δύσκολο να πούμε το πότε θα κερδίσει η Ρωσία στην Ουκρανία». Προέτρεψε δε το Κίεβο να άρει το απαγορευτικό συζητήσεων με τη Μόσχα.

Αναφερθείς στην πιθανότητα συνομιλιών με την Ουκρανία στη Σαουδική Αραβία, είπε ότι «η Ρωσία δεν έχει σταματήσει τις συνομιλίες, η Ουκρανία το έκανε». Και επισήμανε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία, αλλά στη βάση των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε παράλληλα τις ΗΠΑ ότι «πυροδοτούν εντάσεις στην Ασία, οι οποίες απειλούν την Ρωσία και την Κίνα».


«Ο Αμπάς προσκλήθηκε στη σύνοδο των BRICS»

Η Ρωσία προσκάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Πούτιν.

Επιβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της Ρωσίας για μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, είπε ότι «είναι πιθανοί οι συμβιβασμοί, αλλά δύσκολα επιτεύξιμοι», για να τονίσει κατόπιν ότι «αν οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε».

Η ομάδα των BRICS έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Ο Πούτιν δεν θα πάει στο G20

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η πιθανή συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 κορυφαίων οικονομιών στη Βραζιλία τον επόμενο μήνα θα διαταράξει τις σημαντικές εργασίες εκεί, προσθέτοντας ότι κάποιος άλλος θα εκπροσωπήσει τη Μόσχα εκεί.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Πούτιν και η Ουκρανία έχει παροτρύνει τη Βραζιλία να συλλάβει τον Ρώσο ηγέτη εάν ταξιδέψει εκεί για τη σύνοδο κορυφής στις 18-19 Νοεμβρίου. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να υπογράψει διμερή συμφωνία με τη Βραζιλία για να παρακάμψει το ένταλμα του ΔΠΔ, αν χρειαστεί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT