Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας, της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Ιράν.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν και ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.  

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, του Ιράν Αμπάς Αραγτσί, της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν και του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, βρέθηκαν στην Τουρκία για να πάρουν μέρος στις διαβουλεύσεις της ομάδας 3+3 όπως είναι γνωστή η τουρκική πρωτοβουλία που προωθείται ήδη από το 2020 με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας (και των διαύλων επίλυσης προβλημάτων) μεταξύ των προαναφερθεισών χωρών (και της Γεωργίας, η οποία έχει όμως αρνηθεί να συμμετάσχει λόγω Ρωσίας).

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτήν την πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε με στόχο τη μέσω διαλόγου επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων στον νότιο Καύκασο. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT