Ισραήλ: «Εξουδετερώθηκε» διοικητής της Χαμάς, υπεύθυνος φύλαξης του Σινουάρ

Ισραήλ: «Εξουδετερώθηκε» διοικητής της Χαμάς, υπεύθυνος φύλαξης του Σινουάρ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Μαχμούντ Χαμντάν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου σκοτώθηκε ο πρώην ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον θάνατο του διοικητή του τάγματος Τελ αλ-Σουλτάν της Χαμάς, Μαχμούντ Χαμντάν, ο οποίος θεωρούνταν νεκρός εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF, ο Χαμντάν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του Γιαχία Σινουάρ καθώς και έξι Ισραηλινών ομήρων που δολοφονήθηκαν στα τέλη Αυγούστου, «εξουδετερώθηκε» περίπου 200 μέτρα από το σημείο όπου σκοτώθηκε ο πρώην ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Ο τρομοκράτης Μαχμούντ Χαμντάν, γνωστός στους κύκλους του ως “Τομ”, διοικητής του τάγματος Τελ αλ-Σουλτάν της Χαμάς, ήταν υπεύθυνος για την προστασία του Γιαχία Σινουάρ και την επίβλεψη των έξι ομήρων που δολοφονήθηκαν στην περιοχή», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση διαψεύδει εκτιμήσεις των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ότι ο Χαμντάν είχε σκοτωθεί πριν από αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχικές πληροφορίες ήταν «ανεπαρκείς», καθώς ο Χαμντάν συνέχιζε να είναι επιφορτισμένος με την προστασία του Σινουάρ.

«Πριν από μερικές εβδομάδες διαπιστώθηκε ότι ο Χαμντάν είχε πιθανότατα εξοντωθεί, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών στο οποίο βασίστηκε ο θάνατός του δεν ήταν αρκετά ακριβές», ανεφέραν οι IDF.

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε, ο ισραηλινός στρατός σημείωσε ότι στρατιώτες της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ τον εξουδετέρωσαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Με πληροφορίες από Times of Israel, Jerusalem Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT