Politico: Ο Ρεπουμπλικανός που θα μπορούσε να προσφέρει δισεκατομμύρια στον Ελον Μασκ

Politico: Ο Ρεπουμπλικανός που θα μπορούσε να προσφέρει δισεκατομμύρια στον Ελον Μασκ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις στενές σχέσεις του Ελον Μασκ με Ρεπουμπλικανό γραφειοκράτη της Ουάσιγκτον αναφέρεται δημοσίευμα του Politico, με το αμερικανικό μέσο να αναφέρει ότι η συναναστροφή αυτή θα μπορούσε να φέρει αρκετό ομοσπονδιακό χρήμα ως επιχορήγηση στο πρότζεκτ του Starlink.

Το πρόσωπο αυτό, είναι ο Μπρένταν Καρ, ένας ανώτερος Ρεπουμπλικανός γραφειοκράτης ο οποίος έχει θέση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC). Πρόκειται για μια ασυνήθιστη σχέση μεταξύ ενός θεωρητικά ρυθμιστή και ενός «παίκτη» της αγοράς.

Με τον Μασκ να αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική προεδρία, ο εναγκαλισμός του με τον Καρ, σχολιάζει το Politico, προσφέρει ένα «παράθυρο» στον τρόπο με τον οποίο ο Μασκ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις προσωπικές του διασυνδέσεις και τη δύναμη του X (πρώην Twitter) για να προωθήσει την επιχειρηματική του ατζέντα, αν γίνει μέλος μιας διοίκησης Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί, θα ορίσει τον Μασκ να διευθύνει μια νέα επιτροπή για τον περιορισμό της κυβερνητικής σπατάλης. Ο Μασκ εμφανίστηκε σε συγκέντρωση του Τραμπ και έχει ήδη προσφέρει 75 εκατομμύρια δολάρια υπέρ της καμπάνιας του Τραμπ.

Ταυτόχρονα, μία από τις εταιρείες του Μασκ, η SpaceX, η οποία διαχειρίζεται το Starlink θα μπορούσε να εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, δολάρια από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις, εάν κάποιες βασικές ομοσπονδιακές αποφάσεις είναι θετικές για τον ίδιο στην επόμενη κυβέρνηση.

Με τις φήμες να λένε ότι ο Καρ θα είναι πρόεδρος της FCC στο ενδεχόμενο διακυβέρνησης Τραμπ, αναμφίβολα, ο εν λόγω Ρεπουμπλικανός θα μπορούσε να ασκήσει κρίσιμη επιρροή σε αυτές τις αποφάσεις. Εχει, άλλωστε, ήδη παρέμβει ενώπιον της κυβέρνησης για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Μασκ, λέγοντας ότι ο ιδρυτής της SpaceX αντιμετωπίζεται άδικα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT