Drone είχε στόχο την οικία Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή και δεν υπήρξαν θύματα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε ως στόχο την κατοικία του Iσραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή και ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Drone είχε στόχο την οικία Νετανιάχου-1
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην εξοχική κατοικία του πρωθυπουργού Νετανιάχου/Φωτ. AP

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ένα drone εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και ότι χτύπησε ένα κτίριο, ωστόσο, δεν έγινε άμεσα σαφές ποιο ήταν το κτίριο.

Δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος αναχαιτίστηκαν, ανέφερε επίσης ο στρατός.

H αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην Καισάρεια, την παραλιακή αυτή πόλη όπου ο Νετανιάχου έχει εξοχική κατοικία.

Χθες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πως ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ σηματοδοτεί την «αρχή του τέλους» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δυτικοί ηγέτες πρόβαλαν την ελπίδα τους πως θα ανοίξει τον δρόμο για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Drone είχε στόχο την οικία Νετανιάχου-2
Φωτ.: Reuters

Ο Γιαχία Σινουάρ, 61 ετών, ήταν επικεφαλής από το 2017 της Χαμάς στη Γάζα, προτού ονομαστεί στις αρχές Αυγούστου πολιτικός ηγέτης του κινήματος, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου, σε επίθεση αποδοθείσα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που διαβεβαίωσε πως μίλησε με τον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομή στο Ισραήλ, ο αρχηγός της Χαμάς αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, κατόπιν πέθανε όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι. Ο σωματοφύλακάς του Μαχμούντ Χαμντάν σκοτώθηκε επίσης, διαβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός χθες.

Ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον κατοικίας στο προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγάζι στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια.

Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της Γάζας κατηγόρησαν σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι περικύκλωσε και βομβάρδισε το ινδονησιακό νοσοκομείο στην Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους.

«Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Μαρουάν Σουλτάν.

«Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίσθηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT