Με καρκίνο στο τελικό στάδιο ο έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κρις Χόι

Με καρκίνο στο τελικό στάδιο ο έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κρις Χόι

Σε συνέντευξή του στους Sunday Times δήλωσε ότι οι γιατροί τού είπαν ότι τού απομένουν από δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καρκίνο στο τελικό στάδιο έχει ο έξι φορές Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας, Κρις Χόι, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στους Sunday Times, σημειώνοντας ότι οι γιατροί του είπαν ότι τού απομένουν από δύο έως τέσσερα χρόνια ζωής.

Ο 48χρονος Σκωτσέζος αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο χωρίς όμως να αναφέρει τον τύπο του καρκίνου. Ωστόσο, στους Sunday Times ανέφερε ότι είχε διαγνωστεί με πρωτοπαθή καρκίνο στον προστάτη του, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στα οστά του – που σημαίνει ότι βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο.

Ο Κρις Χόι κέρδισε έξι χρυσά Ολυμπιακών Αγώνων μεταξύ 2004 και 2012 – τα περισσότερα από οποιονδήποτε Βρετανό Ολυμπιονίκη μετά τα επτά του Τζέισον Κένι.

Αποσύρθηκε από την ποδηλασία το 2013 και τα τελευταία χρόνια ήταν σχολιαστής στην ποδηλατική κάλυψη του BBC Sport.

Ο Κρις Χόι είπε στην εφημερίδα ότι ήξερε εδώ και έναν χρόνο ότι ο καρκίνος του είναι στο τελικό στάδιο και ότι εντοπίστηκαν όγκοι στον ώμο, τη λεκάνη, το ισχίο, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά του.

«Οσο αφύσικο κι αν φαίνεται, αυτή είναι η φύση. Ξέρετε, όλοι γεννηθήκαμε και όλοι πεθαίνουμε, και αυτό είναι μόνο μέρος της διαδικασίας. Θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο τυχερός είσαι που υπάρχει φάρμακο που θα το καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε στη συνέντευξή του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «με την καρδιά του είναι αρκετά θετικός τις περισσότερες φορές και αισθάνεται γνήσια ευτυχία. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό έχει να κάνει με το να εκτιμάς τη ζωή και να βρίσκεις τη χαρά».

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου των Sunday Times, ανέβασε ένα μήνυμα στο Instagram κι έγραψε: «Μπορεί να δείτε στις ειδήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο κάποια άρθρα σχετικά με την υγεία μου, γι’ αυτό ήθελα απλώς να σας διαβεβαιώσω ότι νιώθω σε φόρμα, δυνατός, με θετική διάθεση και συγκλονισμένος από όλη την αγάπη και την υποστήριξη που δείχνετε στην οικογένειά μου και σε εμένα».

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT