Ιταλία: Πλημμύρες στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια – Ενας άνδρας έχασε την ζωή του

Ιταλία: Πλημμύρες στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια – Ενας άνδρας έχασε την ζωή του

Εξαιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης και υπερχείλισης ποταμών πλημμύρισαν μεγάλο μέρος της πόλης της Μπολόνια και οι περιοχές της Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στη βορειοανατολική Ιταλία, σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά εκτεταμένες πλημμύρες. Εξαιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης και υπερχείλισης ποταμών πλημμύρισαν μεγάλο μέρος της πόλης της Μπολόνια και οι περιοχές της Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα.

Oπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η νομαρχία της Μπολόνια, στην περιοχή Πιανόρο εντοπίσθηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το ΙΧ αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά. Στην ίδια περιοχή συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου.

Ο δήμαρχος της Μπολόνια Ματέο Λέπορε από χθες Σάββατο βράδυ κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση και να ανέβουν στα υψηλότερα πατώματα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών. Η αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων έγινε ακόμη δυσκολότερη, διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν αναφερθεί σε ένα τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Την ώρα αυτή συνεδριάζει η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, για παροχή επιπλέον βοήθειας στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι ζημιές, για τον γεωργικό τομέα, στη φάση αυτή είναι ανυπολόγιστες.

Σήμερα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί στην Κάτω Ιταλία και ιδιαίτερα στις ευρύτερες περιοχές της Νάπολης, του Μπάρι, στην Καλαβρία και στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα. Στην περιφέρεια Βένετο, τέλος, της βορειοανατολικής Ιταλίας, αποφασίστηκε η αναβολή όλων των αγώνων ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών ενώσεων εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT