Ισραήλ – IDF: Προανήγγειλαν πλήγματα ενάντια στον οικονομικό βραχίονα της Χεζμπολάχ

Ισραήλ – IDF: Προανήγγειλαν πλήγματα ενάντια στον οικονομικό βραχίονα της Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να πλήξουν στόχους που σχετίζονται με το δίκτυο χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ εντός του Λιβάνου.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) πρόκειται να εξαπολύσουν στοχευμένα πλήγματα κατά στόχων που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ εντός του Λιβάνου μέσα στις ερχόμενες ώρες. 

Πιο συγκεκριμένα, Reuters, Haaretz και Times of Israel αναφέρουν ότι πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο των Ισραηλινών εγκαταστάσεις και γραφεία της Al-Qard al-Hassan (AQAH).

Η Al-Qard al-Hassan παρουσιάζεται ως μη κερδοσκοπική/φιλανθρωπική οργάνωση. Το Ισραήλ και πολλοί Δυτικοί ωστόσο, την αντιμετωπίζουν ως βραχίονα χρηματοδότησης της Χεζμπολάχ και τη συνδέουν με το Ιράν.

Ισραήλ – IDF: Προανήγγειλαν πλήγματα ενάντια στον οικονομικό βραχίονα της Χεζμπολάχ-1
(AP Photo/Bilal Hussein)

Στο πλαίσιο της προαναγγελίας των επιθέσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν, η ισραηλινή πλευρά κάλεσε σήμερα τους κατοίκους του Λιβάνου να απομακρυνθούν από περιοχές που βρίσκονται κοντά σε τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις και σε γραφεία τα οποία σχετίζονται με τον οικονομικό βραχίονα της Χεζμπολάχ.

«Θα επιτεθούμε σε έναν αριθμό στόχων μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT