WSJ: Ο Σινουάρ είχε απορρίψει πρόταση διαμεσολαβητών να διαφύγει από τη Γάζα

WSJ: Ο Σινουάρ είχε απορρίψει πρόταση διαμεσολαβητών να διαφύγει από τη Γάζα

«Δεν είμαι υπό πολιορκία, είμαι σε παλαιστινιακό έδαφος», φέρεται να είχε πει ο Σινουάρ απορρίπτοντας την πρόταση Αράβων διαμεσολαβητών, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού την περασμένη εβδομάδα, είχε τουλάχιστον μία ευκαιρία να απομακρυνθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, να διαφύγει στην Αίγυπτο και να διαπραγματευτεί συμφωνία για τους ομήρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Δεν είμαι υπό πολιορκία, είμαι σε παλαιστινιακό έδαφος», φέρεται να είχε απαντήσει ο Σινουάρ στην πρόταση των Αράβων διαμεσολαβητών, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς ο πόλεμος συνεχιζόταν, ο Σινουάρ γνώριζε ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί και, σύμφωνα με τους διαμεσολαβητές, είχε προτείνει η οργάνωση να επιλέξει ηγετικό συμβούλιο που θα κυβερνούσε και θα διαχειριζόταν τη μεταβατική περίοδο μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με αναφορές, υπό την προηγούμενη ισραηλινή κυβέρνηση, είχαν γίνει απόπειρες δολοφονίας τόσο του Σινουάρ όσο και του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Ναφτάλι Μπένετ, διάδοχος (και προκάτοχος) του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε προτείνει τη δολοφονία του Σινουάρ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πριν καταρρεύσει η κυβέρνησή του.

Πηγή: WSJ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT