«Δεν είναι η γη σου, δεν είσαι ο βασιλιάς μου», φώναξε Αυστραλή γερουσιαστής στον Κάρολο (βίντεο)

«Δεν είναι η γη σου, δεν είσαι ο βασιλιάς μου», φώναξε Αυστραλή γερουσιαστής στον Κάρολο (βίντεο)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε μία γερουσιαστής στον βασιλιά Κάρολο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία. 

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της χώρας και κατά την έξοδό του από την αίθουσα για να συναντήσει τη σύζυγό του, Καμίλα, δέχτηκε φραστική επίθεση από την ανεξάρτητη Λίντια Θορπ, εκπρόσωπο των Αβορίγινων της Αυστραλίας. 

«Δεν είναι η γη σου αυτή, δεν είσαι ο βασιλιάς μου», ακούγεται να φωνάζει η Θορπ, κάνοντας αναφορά σε «γενοκτονία κατά του λαού μου», προτού απομακρυνθεί από τους ανθρώπους ασφαλείας της αυστραλιανής Βουλής. 

Η Θορπ, ανεξάρτητη γερουσιαστής από τη Βικτώρια, υποστηρίζει εδώ και καιρό τη σύναψη συνθήκης μεταξύ της κυβέρνησης της Αυστραλίας και των πρώτων κατοίκων της.

Παρά την ένταση που επικράτησε μέχρι την απομάκρυνση της Θορπ, ο Βρετανός μονάρχης δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το συμβάν, συνεχίζοντας την κουβέντα με τον πρωθυπουργό Αντονι Αλμπανέζι, από τον οποίο συνοδευόταν.

Σημειώνεται πως η Αυστραλία περιλαμβάνεται στις χώρες της Κοινοπολιτείας όπου αρχηγός του κράτους είναι ο βασιλιάς. 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έφθασε στην Αυστραλία την Παρασκευή για μια εξαήμερη περιοδεία, το πιο πολυήμερο ταξίδι που έχει πραγματοποιήσει αφότου ανακοίνωσε, πριν από οκτώ μήνες, πως πάσχει από καρκίνο.

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT