Το Ιράν διαμαρτύρεται στον ΟΗΕ για τις ισραηλινές απειλές

Το Ιράν διαμαρτύρεται στον ΟΗΕ για τις ισραηλινές απειλές

«Οι απειλές για επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.... και καταδικάζονται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν έχει απευθυνθεί εγγράφως στον πυρηνικό παρατηρητή του ΟΗΕ για να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές του Ισραήλ κατά των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγκάι σε συνέντευξη Τύπου.

Το Ισραήλ έχει υποσχεθεί επίθεση στο Ιράν σε αντίποινα για την ομοβροντία ιρανικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν την 1η Οκτωβρίου, οδηγώντας σε ευρέως διαδεδομένες εικασίες ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των ισραηλινών στόχων.

«Οι απειλές για επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι αντίθετες με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ…. και καταδικάζονται… έχουμε στείλει επιστολή σχετικά με αυτό… στον πυρηνικό παρατηρητή των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Μπαγκάι σε συνέντευξη Τύπου.

Σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Παράλληλα, ο Μπαγκάι δήλωσε ότι ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί πρόκειται να ταξιδέψει στο Μπαχρέιν και το Κουβέιτ σήμερα Δευτέρα στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ιράν να περιορίσει τις περιφερειακές εντάσεις.

Το Ιράν εξαπέλυσε την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα με στόχο τους συμμάχους του, τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τη Χαμάς στη Γάζα. Ηταν η δεύτερη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ φέτος- το Ισραήλ απάντησε στην πρώτη πυραυλική ομοβροντία τον Απρίλιο με αεροπορική επίθεση σε εγκατάσταση αεράμυνας στο κεντρικό Ιράν.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT