Δαμασκός: Το πλήγμα είχε στόχο τον επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ

Δαμασκός: Το πλήγμα είχε στόχο τον επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν την ευθύνη για το στοχευμένο πλήγμα με ρουκέτα στο κέντρο της Δαμασκού. Ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού aντιναύαρχος, Ντανιέλ Χαγκάρι, παραδέχθηκε την επίθεση με ρουκέτα στην πρωτεύουσα της Συρίας, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Δήλωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ, ο οποίος έπεσε νεκρός.

Η επίθεση έγινε στην περιοχή Μαζέχ της Δαμασκού, όπου βρίσκονται πολλές ξένες πρεσβείες, γραφεία κρατικών υπηρεσιών και πολυτελή ξενοδοχεία.

Δαμασκός: Το πλήγμα είχε στόχο τον επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ-1
Το όχημα που δέχθηκε το πλήγμα με ρουκέτα στη Δαμασκό / Reuters

Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκάρι, που πάντως δεν έδωσε το όνομα του φερόμενου ως νεκρού στελέχους της Χεζμπολάχ, ο νεκρός ήταν ο υπεύθυνος για τη μεταφορά χρημάτων από το Ιράν στη σιιτική οργάνωση. Είπε επίσης ότι ήταν σε αυτήν τη θέση μόνο λίγες εβδομάδες, από τότε που σκοτώθηκε ο προκάτοχός του και πως η εξολόθρευσή του ήταν μέρος μιας σειράς επιθέσεων με στόχο το οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν πλήξει παραρτήματα της Al-Qard Al-Hassan στον Λίβανο, δηλαδή της τράπεζας της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω πλήγματα τις επόμενες ημέρες με στόχο, όπως είπε και το «σύστημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Χαμάς».

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, υπέγραψε επίσης ένα διάταγμα με το οποίο κήρυξε την Al-Qard Al-Hassan τρομοκρατική οργάνωση. 

Σύμφωνα με το γραφείο του, αυτή η απόφαση είναι μέρος της «οικονομικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το κατεστημένο ασφαλείας για την καταπολέμηση της Χεζμπολάχ και διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων».

Πηγή: Reuters, Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT