Η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να παρακάμψει το δικαστικό μπλόκο για τη μεταφορά μεταναστών

Η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να παρακάμψει το δικαστικό μπλόκο για τη μεταφορά μεταναστών

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός παρουσίασε προς έγκριση ένα νομοθετικό διάταγμα το οποίο στο εξής θα καθορίζει ποιες θεωρούνται ασφαλείς χώρες προέλευσης, αναφορικά με τις ροές των μεταναστών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι συνεδρίασε σήμερα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιταλίδα πρωθυπουργός παρουσίασε προς έγκριση ένα νομοθετικό διάταγμα το οποίο στο εξής θα καθορίζει ποιες θεωρούνται ασφαλείς χώρες προέλευσης, αναφορικά με τις ροές των μεταναστών.

Στόχος της Τζόρτζια Μελόνι είναι, με τον τρόπο αυτό, να επανεκκινηθεί η μεταφορά αιτούντων άσυλο στα δύο κλειστά κέντρα που έχει οικοδομήσει η Ιταλία στην Αλβανία, με σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής. 

Την Παρασκεύη, δικαστήριο της Ρώμης δεν επικύρωσε την κράτηση των δώδεκα προσφύγων / μεταναστών που είχαν μεταφερθεί στα κλειστά κέντρα της Αλβανίας καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, τα ατομα αυτά θα έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στην Ιταλία. 

Η απόφαση του δικαστηρίου είχε βασιστεί σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είχε εκδοθεί στις 4 Οκτωβρίου, βάσει της οποίας, για να θεωρηθεί μια χώρα προέλευσης των μεταναστών «ασφαλής», πρέπει να σέβεται όλες τις ατομικές ελευθερίες και το σύνολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μετανάστες αυτοί προέρχονταν από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο.

Μένει να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν προσφυγές κατά του νέου μέτρου της κυβέρνησης Μελόνι και ποια θα στάση θα τηρήσει η ιταλική δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT