Λίβανος: Εκκενώνεται νοσοκομείο, λόγω επικείμενου ισραηλινού πλήγματος

Λίβανος: Εκκενώνεται νοσοκομείο, λόγω επικείμενου ισραηλινού πλήγματος

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εκεί φυλάσσεται ποσό ύψους ενός εκατ. δολαρίων. Ωστόσο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να πλήξει το κτίριο, αλλά ότι το «παρακολουθεί».

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Νοσοκομείο Σάχελ στα νότια προάστια της Βηρυτού εκκενώνεται, μετά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι κάτω από το κτίριο κρύβεται υπόγειο θησαυροφυλάκιο της Χεζμπολάχ. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Φάντι Αλαμέχ, διέψευσε την πληροφορία ότι εκεί κρύβονται χρήματα της σιιτικής οργάνωσης και κάλεσε τον στρατό του Λιβάνου να ελέγξει το κτίριο ώστε να αποδειχθεί ότι οι ισραηλινοί ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε φόβους, μετά τις ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν πλήγματα κατά της Χαμάς, αλλά και της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ότι μπορεί να δεχθεί πλήγμα και το νοσοκομείο. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εκεί φυλάσσεται ποσό ύψους ενός εκατομμυριου δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, διαβεβαίωσε πάντως ότι το Ισραήλ δεν θα πλήξει το νοσοκομείο Σάχελ,. «Η Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί το συγκρότημα, όπως βλέπετε», είπε. «Ωστόσο, δεν θα πλήξουμε το ίδιο το νοσοκομείο».

Ο Ντανιέλ Χαγκάρι, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, είπε πάντως ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να επιτίθεται εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ σε όλο τον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού στην Νταχίγια».

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τη Δευτέρα με στόχο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα al-Qard al-Hassan, το οποίο έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική και κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ. Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός φερόμενου χρηματοκιβωτίου της Χεζμπολάχ, το οποίο επλήγη σε μια από τις ισραηλινές επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει πού βρισκόταν η κρύπτη.

Επίσης, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην ανατολική πόλη Μπααλμπέκ έπληξε ένα κτίριο σε πυκνοκατοικημένη κατοικημένη περιοχή, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT