«Blade Runner» εναντίον Ελον Μασκ: Γιατί παραγωγοί της ταινίας μηνύουν την Tesla;

«Blade Runner» εναντίον Ελον Μασκ: Γιατί παραγωγοί της ταινίας μηνύουν την Tesla;

Το «Blade Runner 2049», το robotaxi του Ελον Μασκ και στη μέση... η τεχνητή νοημοσύνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χολιγουντιανή εταιρεία που είχε αναλάβει την παραγωγή της ταινίας «Blade Runner 2049» κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Ελον Μασκ κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε παράνομα αποσπάσματα της ταινίας για να προωθήσει το νέο robotaxi της Tesla. 

Συγκεκριμένα, στην αγωγή που κατέθεσε η Alcon Entertainment αναφέρεται τόσο στην Tesla όσο και στην Warner Bros –συμπαραγωγό του «Blade Runner 2049»–, σημειώνοντας πως η εταιρεία απέρριψε το αίτημα του Μασκ να συμπεριλάβει εικόνες της ταινίας σε διαφημιστική εκδήλωση προώθησης του robotaxi στις 10 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την Alcon, ο Μασκ ναι μεν δεν χρησιμοποίησε αυτούσιες σκηνές της ταινίας, αλλά μέσω τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε εικόνες που είχαν ευθεία αναφορά στο «Blade Runner 2049», καθώς και στον πρωταγωνιστή του φιλμ, Ράιαν Γκόσλινγκ. 

Η εταιρεία σημειώνει επίσης πως το εν λόγω συμβάν προσομοιάζει με την περίπτωση της OpenAI η οποία είχε κατηγορηθεί πως αντέγραψε τη φωνή της διάσημης ηθοποιού Σκάρλετ Γιόχανσον

Ο λόγος που η Alcon δεν έδωσε στον Μασκ την άδεια να χρησιμοποιήσει αποσπάσματα της ταινίας σχετίζεται με τον δημόσιο λόγο του ιδιοκτήτη της Tesla ο οποίος κινείται ενίοτε στα «όρια της ρητορικής μίσους», όπως αναφέρει η αγωγή. 

Με πληροφορίες από New York Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT