Γαλλία: Ζευγάρι απήγαγε από το μαιευτήριο το 17 ημερών μωρό του – Είναι πρόωρο και κινδυνεύει η ζωή του

Γαλλία: Ζευγάρι απήγαγε από το μαιευτήριο το 17 ημερών μωρό του – Είναι πρόωρο και κινδυνεύει η ζωή του

Οι γονείς, που είναι «γνωστοί στις δικαστικές αρχές», σύμφωνα με την εισαγγελία, άρπαξαν τον μικρό Σαντιάγο από το μαιευτήριο και εξαφανίστηκαν. Το μωρό, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ιατρική φροντίδα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική δικαιοσύνη ζήτησε τη συνεργασία των βελγικών αρχών, καθώς ερευνά την απαγωγή ενός νεογέννητου αγοριού, μόλις 17 ημερών, από μαιευτήριο στην περιοχή του Παρισιού από τους γονείς του. Οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν έχουν ήδη διαφύγει στο Βέλγιο.

Ο 17 ημερών Σαντιάγο απήχθη από τους γονείς του, Ρομά στην καταγωγή, ηλικίας 23 και 25 ετών, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από το νοσοκομείο «Ρομπέρ Μπαλανζέ» στο Ολνέ-σου-Μπουά, στην περιοχή του Παρισιού. Είναι πολύ πρόωρο μωρό (γεννήθηκε στην 32η εβδομάδα της κύησης) και χωρίς ιατρική φροντίδα το προσδόκιμο επιβίωσής του εκτιμάται σε περίπου 12 ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η απαγωγή συνέβη μεταξύ 23.00 και 23.30 το βράδυ της Δευτέρας και το νοσοκομείο αντιλήφθηκε το γεγονός από την αποσύνδεση των αισθητήρων καταγραφής καρδιακών παλμών.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ειδοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από το προσωπικό της μονάδας νεογνολογίας για την εξαφάνιση ενός πρόωρου βρέφους, που έχει ανάγκη από συνεχείς ιατρικές φροντίδες.

«Η εξέταση του υλικού από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος επιβεβαίωσε πως οι γονείς έφυγαν με ενός είδους μαύρη τσάντα, πιθανόν με όχημα ανοικτού χρώματος, στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις άνθρωποι», δήλωσε ο εισαγγελέας, που πρόσθεσε ότι θεωρείται πιθανόν να έχουν ήδη διαφύγει στο Βέλγιο. Εως το απόγευμα της Τρίτης, ούτε το μωρό ούτε οι γονείς είχαν εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι γονείς είναι «ήδη γνωστοί στην αστυνομικές και δικαστικές αρχές», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ανθρώπων ηλικίας 16 έως 29 ετών στα περίχωρα του Παρισιού και τους έθεσαν υπό κράτηση. Πρόκειται για άτομα που ανήκουν στο «περιβάλλον» των γονέων.

Ερευνες πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των γονέων που ζουν στα προάστια του Παρισιού, όπως και στις διευθύνσεις μελών της οικογένειάς τους, χωρίς αποτέλεσμα. 

Η δικαιοσύνη διέταξε τον επείγοντα επαναπατρισμό του βρέφους, «εφόσον βρεθεί».

Πηγή: Le Figaro, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT