Τέξας: Ο γενικός εισαγγελέας μηνύει την κυβέρνηση Μπάιντεν

Τέξας: Ο γενικός εισαγγελέας μηνύει την κυβέρνηση Μπάιντεν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, μήνυσε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την έλλειψη ανταπόκρισης στο κάλεσμά του να επαληθεύσει την υπηκοότητα των 450.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της πολιτείας, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο του εισαγγελέα χθες, Τρίτη.

«Ο γενικός εισαγγελέας Πάξτον κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν – Χάρις επειδή αρνήθηκαν να εφαρμόσουν έναν ομοσπονδιακό νόμο που τους απαιτεί να επαληθεύουν την υπηκοότητα δυνητικά μη επιλέξιμων ψηφοφόρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα προσθέτει πως έστειλε επιστολή στις ομοσπονδιακές αρχές στις αρχές Οκτωβρίου με μια λίστα 450.000 ψηφοφόρων για τους οποίους το καθεστώς του Αμερικανού πολίτη δεν επαληθεύτηκε ποτέ κατά την εγγραφή των ψηφοφόρων.

Η Ουάσιγκτον δεν απάντησε σε αυτή την επιστολή, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Ο γενικός εισαγγελέας, Κεν Πάξτον, εξελέγη στο αξίωμα αυτό με τη στήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Μόνο οι πιστοποιημένοι πολίτες της χώρας έχουν δικαίωμα ψήφου στις ομοσπονδιακές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι Ρεπουμπλικανοί επιμένουν ότι ο αριθμός-ρεκόρ των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της θητείας Μπάιντεν και της αντιπροέδρου του Κάμαλα Χάρις θα χρησιμοποιηθεί από τους Δημοκρατικούς προς όφελός τους στις εκλογές δίνοντάς τους δικαίωμα ψήφου.

Τέξας: Ο γενικός εισαγγελέας μηνύει την κυβέρνηση Μπάιντεν-1

Το 2020, η διαφορά μεταξύ του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ και του νυν προέδρου Μπάιντεν στο Τέξας ήταν περίπου 630.000 ψήφοι υπέρ του τέως προέδρου.

Συνολικά στην πολιτεία αυτή έχουν εγγραφεί να ψηφίσουν 17,9 εκατ. ψηφοφόροι.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT