ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατεύματά της στη Ρωσία – «Πολύ σοβαρή κλιμάκωση»

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατεύματά της στη Ρωσία – «Πολύ σοβαρή κλιμάκωση»

Το τι κάνουν αυτοί οι στρατιώτες «μένει να το δούμε», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Οστιν, επιβεβαίωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε στρατεύματα στη Ρωσία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον της Ουκρανίας, σε μία σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια της Μόσχας να κερδίσει τον πόλεμο.

Ο Οστιν χαρακτήρισε την παρουσία τους «πολύ σοβαρή» κλιμάκωση που θα έχει επιπτώσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία.

«Τι ακριβώς κάνουν;» διερωτήθηκε ο Οστιν ενώπιον δημοσιογράφων σε στρατιωτική βάση στην Ιταλία. «Θα φανεί», απάντησε ο ίδιος.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών που ήδη βρίσκονται εκεί ή τον αριθμό εκείνων που αναμένεται να φτάσουν.

«Πολεμικά πλοία μετακινούνται προς τη ρωσική ανατολική ακτή»

Η δήλωσή του έγινε τη στιγμή που αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι ετοιμάζονται να δώσουν στη δημοσιότητα πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών φωτογραφιών, που δείχνουν πολεμικά πλοία να κινούνται από τη Βόρεια Κορέα προς περιοχές εκπαίδευσης στο Βλαδιβοστόκ στην ανατολική ακτή της Ρωσίας και προς άλλες ρωσικές περιοχές πιο βόρεια. Κανένα στράτευμα δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ουκρανία, ανέφεραν οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών.

Το τι κάνουν οι στρατιώτες «μένει να το δούμε», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.

Αναφορές για 2.500 στρατιώτες

Εδώ και δύο εβδομάδες, υπάρχουν αναφορές, που τροφοδοτούνται από τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 12.000 Βορειοκορεάτες εκπαιδεύονται για να πολεμήσουν δίπλα σε Ρώσους στρατιώτες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εκτιμούν πως μέχρι στιγμής έχουν σταλεί περίπου 2.500 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας. Αλλά δεν έκαναν εκτίμηση για το πόσοι άλλοι αναμένεται να φθάσουν ή ακόμη και για τα αποτελέσματα της παρουσία τους σε περιοχές όπου δεν έχουν πολεμήσει ποτέ.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Κρεμλίνο, ωστόσο η Ρωσία είχε διαψεύσει προηγούμενες αναφορές.

Πηγή: ΝΥΤ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT