Γάζα: Εργαζόμενος της UNRWA σκοτώθηκε σε επίθεση με στόχο φορτηγό της υπηρεσίας του ΟΗΕ

Γάζα: Εργαζόμενος της UNRWA σκοτώθηκε σε επίθεση με στόχο φορτηγό της υπηρεσίας του ΟΗΕ

Οχημα που έφερε το σήμα της UNRWA δέχθηκε πλήγμα νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Χαν Γιουνίς. Η καμπίνα του αυτοκινήτου καταστράφηκε ολοσχερώς και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλαιστίνιος εργαζόμενος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) σκοτώθηκε σε επίθεση που είχε στόχο το όχημά του στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της UNRWA, Ζιλιέτ Τουμά, «ενα όχημα της UNRWA επλήγη» και «ένας συνάδελφος σκοτώθηκε».

Το πλήγμα έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, που είπε ότι είδε δύο πτώματα στο σημείο. Βρίσκονταν σε φορτηγό με το σήμα της UNRWA. Η καμπίνα του φορτηγού καταστράφηκε.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 223 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί και τα δύο τρίτα των εγκαταστάσεών της έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρινί.

Πολλοί άμαχοι προσπαθούν να τραπούν σε φυγή από τις μάχες που έχουν ισοπεδώσει τη Λωρίδα της Γάζας η οποία πολιορκείται για περισσότερο από ένα χρόνο, και βρίσκουν καταφύγιο σε κτίρια της UNRWA, συμπεριλαμβανομένων σχολείων. Αλλά και αυτά γίνονται στόχοι βομβαρδισμού, ενώ ο ισραηλινός στρατός θεωρεί ότι αυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται ως κέντρα διοίκησης για τη Χαμάς, η οποία πάντως το αρνείται κατηγορηματικά.

Το Ισραήλ κατηγορεί την UNRWA ότι χρησιμοποιεί «τρομοκράτες» και δύο σχέδια νόμου της Κνεσέτ στοχεύουν να βάλουν τέλος στις δραστηριότητες της υπηρεσίας του ΟΗΕ και το καθεστώς της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Η UNRWA, που δημιουργήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1949, διαχειρίζεται κυρίως κέντρα υγείας και σχολεία στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη και θεωρείται «η ραχοκοκαλιά» της διεθνούς βοήθειας προς τη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT