Χαμάς: Ομηροι με διπλή ρωσο-ισραηλινή υπηκοότητα θα είναι από τους πρώτους που θα απελευθερωθούν

Χαμάς: Ομηροι με διπλή ρωσο-ισραηλινή υπηκοότητα θα είναι από τους πρώτους που θα απελευθερωθούν

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, βρίσκεται στη Μόσχα, όπου είχε συνομιλίες με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, έπειτα από συνομιλίες με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ότι η απελευθέρωση των Αλεξάντερ (Σάσα) Τρουφάνοφ και Μαξίμ Χέρκιν θα ήταν «προτεραιότητα», αλλά μόνο ως μέρος μίας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, όπως είπε.

Ο Αμπού Μαρζούκ σημείωσε ακόμη ότι ο Τρουφάνοφ κρατείται από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και ανέφερε πως πρόκειται για Ισραηλινό αξιωματικό, ενώ για τον Χέρκιν είπε ότι είναι πρώην στρατιώτης.

Ο 30χρονος Τρουφάνοφ είναι μηχανικός και εργαζόταν στην Annapurna Labs, ισραηλινή εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Amazon.

Απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από το κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τη μητέρα του, Γελένα, τη γιαγιά του, Ιρένα Τάτι, και τη φίλη του, Σαπίρ Κοέν – όλες τους αφέθησαν ελεύθερες σε συμφωνία ομήρων στα τέλη Νοεμβρίου. Ο πατέρας του, Βιτάλι Τρουφάνοφ, δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT