Ο Μακρόν ανακοίνωσε βοήθεια 100 εκατ. ευρώ για τον Λίβανο – Ζήτησε κατάπαυση πυρός

Ο Μακρόν ανακοίνωσε βοήθεια 100 εκατ. ευρώ για τον Λίβανο – Ζήτησε κατάπαυση πυρός

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η Γαλλία θα δώσει πακέτο βοήθειας 100 εκατ. ευρώ (περίπου 108 εκατ. δολ.) στον Λίβανο.

Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Υποστήριξη του Λαού και της Κυριαρχίας του Λιβάνου στο Παρίσι ανέφερε: «Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν απευθύνει έκκληση για 426 εκατ. ευρώ. Η Γαλλία θα παράσχει 100 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της διάσκεψης. Χρειάζεται να στεγαστούν οικογένειες, να ταΐσουμε παιδιά, να φροντίσουμε τους τραυματίες και να συνεχίσουμε να παρέχουμε σχολείο στους μαθητές».

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

«Περισσότερα θύματα δεν θα βάλουν τέλος στην τρομοκρατία»

«Χρειάζεται κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο. Περισσότερες ζημιές, περισσότερα θύματα, περισσότερα χτυπήματα δεν θα τερματίσουν την τρομοκρατία ούτε θα προσφέρουν ασφάλεια. Λυπάμαι που το Ιράν έχει δεσμεύσει τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ, ενώ το υψηλότερο συμφέρον του Λιβάνου απαιτούσε να μείνουν μακριά από τον πόλεμο της Γάζας. Λυπάμαι που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στον Λίβανο, στον Νότο, στη Βηρυτό και αλλού και που ο αριθμός των θυμάτων αμάχων συνεχίζει να αυξάνεται», ανέφερε ο Μακρόν.

Στη διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, συμμετέχουν περισσότερες από 50 χώρε, καθώς και τα Ηνωμένα Εθνη και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Ισραήλ δεν συμμετέχει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT