BRICS: Η απάντηση Πούτιν στον γ.γ. του ΟΗΕ που ζήτησε «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία

BRICS: Η απάντηση Πούτιν στον γ.γ. του ΟΗΕ που ζήτησε «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία

«Στις οικογένειες υπάρχουν συχνά καβγάδες, σκάνδαλα, διαφορές περί περιουσίας και ορισμένες φορές υπάρχουν ακόμη και μάχες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για «δίκαιη ειρήνη» στην Ουκρανία, στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο έκανε από το Καζάν της Ρωσίας ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνόδου των BRICS.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε μια σιβυλλική απάντηση, λέγοντας ότι ακόμη και στις οικογένειες «υπάρχουν καβγάδες, σκάνδαλα, ακόμα και μάχες».

Δύο και πλέον χρόνια από τη ρωσική εισβολή και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως «σε όλους τους τομείς χρειαζόμαστε ειρήνη».

«Χρειαζόμαστε ειρήνη στην Ουκρανία. Μια δίκαιη ειρήνη, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης».

Αρχικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέμενε ανέκφραστος και στη συνέχεια είπε:

«Ο γενικός γραμματέας είπε ότι πρέπει όλοι να ζούμε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Δυστυχώς, στις οικογένειες υπάρχουν συχνά καβγάδες, σκάνδαλα, διαφορές περί περιουσίας και ορισμένες φορές υπάρχουν ακόμη και μάχες».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε επίσης τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, εν μέσω πλήρους κλιμάκωσης ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, ή ακόμη στο Σουδάν.

«Χρειαζόμαστε ειρήνη στη Γάζα με άμεση κατάπαυση του πυρός, την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων» ή ακόμη την ανεμπόδιστη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες, επισημαίνοντας ειδικά για το Μεσανατολικό ότι «πρέπει να κάνουμε μη αναστρέψιμη πρόοδο για να τερματίσουμε την κατοχή και να δημιουργήσουμε μια λύση δύο κρατών».

Επίσης, ζήτησε «την άμεση παύση των εχθροπραξιών στον Λίβανο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT