Ο Πούτιν επιβεβαιώνει την παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία

Ο Πούτιν επιβεβαιώνει την παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων 500 αξιωματικών και τριών στρατηγών, ανέφερε την Πέμπτη η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας, ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Οστιν.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στη Ρωσία, είπε ότι είναι δουλειά της Μόσχας το πώς θα εφαρμόσει τη συνθήκη εταιρικής σχέσης με την Πιονγιάνγκ.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνόδου των BRICS, δεν διέψευσε ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν οι ενέργειες της Ρωσίας που κλιμάκωσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά οι δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο.

Επιβεβαίωσε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με τους Βορειοκορεάτες φίλους μας».

Πρόσθεσε δε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε όλη την πρώτη γραμμή της Ουκρανίας».

«Η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ σχετίζονται ευθέως με τη διαμάχη», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν χαιρετίζει τη δήλωση Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία καλωσόρισε τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ επιδιώκει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ανοικτές σε κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία, η Μόσχα θα ήταν επίσης», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες, ότι η Ρωσία επιδιώκει να σπείρει το χάος στην Ευρώπη, τόνισε: «Αυτά είναι ανοησίες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT