ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά σε γραμματοκιβώτιο με επιστολικές ψήφους

ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά σε γραμματοκιβώτιο με επιστολικές ψήφους

Το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καταστράφηκαν περίπου 20 ψήφοι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός ατόμου, μετά από πυρκαγιά σε γραμματοκιβώτιο, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν επιστολικές ψήφοι, προχώρησαν οι Αρχές στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπως ανέφερε η δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το πρωί της Πέμπτης ο άνδρας πλησίασε το γραμματοκιβώτιο, στη διεύθυνση 3905 North 7th Avenue και άναψε φωτιά.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των ψήφων που υπέστησαν ζημιά, τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετέδωσαν ότι καταστράφηκαν περίπου 20 από αυτές.

«Οποιοσδήποτε κλέβει, διαταράσσει, καθυστερεί ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αλλοιώνει την πολιτική ή εκλογική αλληλογραφία, πρέπει να γνωρίζει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στραφεί εναντίον του», δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ.

«Αυτή η προσέγγιση μηδενικής ανοχής διασφαλίζει ότι οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να ψηφίζουν με την πεποίθηση ότι η αλληλογραφία τους και οι εκλογές είναι απαλλαγμένες από εγκληματικές αλλοιώσεις», πρόσθεσε.

Το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι σαφή τα κίνητρα του δράστη.

Σημειώνεται πως η Αριζόνα είναι μία από τις «κρίσιμες» πολιτείες που θα μπορούσαν να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 5ης Νοεμβρίου, μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT