Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις δημοσιογράφοι, όπως μεταδίδει το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ-1

Το ANI εξήγησε πως «τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Χασμπάγια», διευκρινίζοντας πως «ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομή στις 03.30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες λιβανέζικων ΜΜΕ, ο βομβαρδισμός είχε στόχο ξενοδοχείο στη Χασμπάγια, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με το ANI, έγιναν επίσης νέοι βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού.

Ο σφοδρότερος καταγράφτηκε στη Σουέιφατ αλ Αμρούσια, όπου καταστράφηκαν δύο κτίρια και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. Μαύρος καπνός υψώνεται από τη ζώνη αυτή, ανέφερε το πρακτορείο.

Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ-2

Αλλος βομβαρδισμός είχε στόχο τη συνοικία της Αγίας Τερέζας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίρια κοντά στο Συνταγματικό Συμβούλιο.

«Η εχθρική αεροπορία διεξήγαγε δύο πλήγματα στον τομέα της Χαρέτ Χράικ», επίσης στα νότια προάστια, μετέδωσε το ANI, προτού αναφέρει επίσης πως βομβαρδίστηκε ο τομέας Χαντάθ.

Προειδοποίηση

Αργά χθες βράδυ ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους κατοίκους τεσσάρων τομέων να απομακρυνθούν αμέσως από τα ακίνητα όπου διέμεναν, διαμηνύοντας πως θα εξαπέλυε βομβαρδισμούς εναντίον του λιβανικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ.

«Βρίσκεστε πλησίον εγκαταστάσεων και χώρων που ανήκουν στη Χεζμπολάχ και θα στοχεύσουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στο εγγύς μέλλον. Πρέπει αμέσως να απομακρυνθείτε εσπευσμένα από τα κτίρια αυτά και τα παρακείμενα και να παραμείνετε σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων», ανέφερε αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού μέσω X.

Επειτα από έναν χρόνο πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός του Ισραήλ μετέφερε το επίκεντρο των επιχειρήσεών του στον Λίβανο, όπου από την 23η Σεπτεμβρίου διεξάγει εντατικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον προπυργίων της Χεζμπολάχ στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας και σε νότια προάστια της Βηρυτού.

Νωρίτερα χθες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε δύο χωριά στον ανατολικό Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Μια ημέρα νωρίτερα, σειρά σφοδρών αεροπορικών σε νότια προάστια της Βηρυτού ισοπέδωσε τουλάχιστον έξι ακίνητα, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 1.580 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από την 23η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT