Ερντογάν: Από τη Συρία μπήκαν στην Τουρκία οι δράστες της επίθεσης στην Αγκυρα

Ερντογάν: Από τη Συρία μπήκαν στην Τουρκία οι δράστες της επίθεσης στην Αγκυρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, αλλά και σε πιθανούς στόχους στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Τετάρτης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Αγκυρα, με 7 νεκρούς και 22 τραυματίες. 

Οι δράστες της ένοπλης επίθεσης διείσδυσαν στην Τουρκία από τη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από το Καζάν, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να εξαλείψει την τρομοκρατία στην πηγή της στη Συρία. 

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το τουρκικό ΝΤV, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν βοήθεια για να διασφαλίσει ότι η συριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την Άγκυρα. 

«Η επιρροή της Ρωσίας στη συριακή κυβέρνηση είναι γνωστή… Ζητήσαμε από τον κ. Πούτιν να διασφαλίσει την ανταπόκριση του (Σύρου προέδρου) Μπασάρ αλ Άσαντ στο κάλεσμά μας. Θα κάνει ο κ. Πούτιν έκκληση στον Άσαντ να κάνει αυτό το βήμα; Θα δείξει ο χρόνος», φέρεται να είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT