Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Αγκυρα

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Αγκυρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To PKK ανέλαβε σήμερα, Παρασκευή, την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα της Τετάρτης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Αγκυρα, με 7 νεκρούς και 22 τραυματίες. 

«Η ενέργεια αυτοθυσίας, που διαπράχθηκε μέσα στο συγκρότημα της TUSAS στην Άγκυρα γύρω στις 15:30 της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα του ‘Τάγματος των αθανάτων’», ανέφερε το PKK που παραθέτει τα ονόματα των δύο επιτιθέμενων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 22 και αποδόθηκε γρήγορα από την κυβέρνηση στο PKK.

«Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν από καιρό», προσθέτει το PKK, διευκρινίζοντας πως αυτή δεν συνδεόταν με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπου οι αρχές φάνηκε πως ήθελαν να προωθήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στη σύγκρουση με τους Κούρδους μαχητές.

Έγινε για να στείλει «προειδοποιήσεις και μηνύματα κατά των γενοκτονικών πρακτικών, των σφαγών και των πρακτικών απομόνωσης που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση», αναφέρει το PKK.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει πως οι δύο δράστες διείσδυσαν στην Τουρκία από τη Συρία

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από το Καζάν, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να εξαλείψει την τρομοκρατία στην πηγή της στη Συρία. 

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει από χθες, Πέμπτη, πως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ευθυνόταν για την επίθεση που άφησε πίσω πέντε νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες. Σε αντίποινα, εξαπέλυσαν από το βράδυ της Τετάρτης πλήγματα εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ και συμμάχων του στη Συρία.

Από χθες, Πέμπτη, το βράδυ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «ενέτειναν σημαντικά τις αεροπορικές και τις χερσαίες επιθέσεις τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο σήμερα για 27 αμάχους νεκρούς στους τουρκικούς βομβαρδισμούς. 

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT