Κρεμλίνο: Διαψεύδει τις αναφορές της WSJ για μυστικές συνομιλίες Πούτιν – Μασκ

Κρεμλίνο: Διαψεύδει τις αναφορές της WSJ για μυστικές συνομιλίες Πούτιν – Μασκ

Η WSJ ανέφερε ότι ο Μασκ βρισκόταν τακτικά σε επικοινωνία με τον Πούτιν από τα τέλη του 2022, κάτι που ο Πεσκόφ είπε ότι είναι απολύτως αναληθές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα Πέμπτη τις αναφορές της Wall Street Journal περί τακτικών μυστικών συνομιλιών μεταξύ του Ελον Μασκ και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οχι, αυτό δεν είναι αλήθεια», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν είχε μόνο μία συνομιλία με τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη και αυτή ήταν πριν από το 2022.

Η WSJ ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι ο Μασκ βρισκόταν τακτικά σε επικοινωνία με τον Πούτιν από τα τέλη του 2022, κάτι που ο Πεσκόφ είπε ότι είναι απολύτως αναληθές.

Οπως επισημαίνει η WSJ, σε μια συγκυρία κατά την οποία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν απομονώσει τον Πούτιν τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος του Μασκ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επαναπροσέγγιση με τον Πούτιν και να ενισχύσει την εκπεφρασμένη επιθυμία του Τραμπ να έρθει σε συνεννόηση με τη Ρωσία για μείζονα θέματα, ανάμεσά τους και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, όμως, οι επαφές Μασκ και Πούτιν εγείρουν ανησυχίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για την εθνική ασφάλεια, δεδομένου του ρόλου του Πούτιν ως ενός από τους κύριους αντιπάλους της Αμερικής.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT