Η έρημος Σαχάρα έγινε «λίμνη»

Tο νερό κάλυψε αμμόλοφους και μεγάλες εκτάσεις με φοίνικες. Σε ορισμένες περιοχές το ύψος των βροχοπτώσεων ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακές εικόνες από το Μαρόκο αποτυπώνουν πλημμυρισμένες εκτάσεις στην έρημο Σαχάρα, μετά από ασυνήθιστες βροχοπτώσεις και νεροποντές που έπληξαν την περιοχή την Πέμπτη.

Τα εναέρια πλάνα από το χωριό Μερζούγκα, στο νοτιοανατολικό Μαρόκο, αποκαλύπτουν την έκταση των πλημμυρικών φαινομένων. Οπως αποτυπώνεται στις εικόνες, το νερό κάλυψε αμμόλοφους και μεγάλες εκτάσεις με φοίνικες.

Η έρημος Σαχάρα έγινε «λίμνη»-1

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας της χώρας, σε ορισμένες περιοχές το ύψος των βροχοπτώσεων ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά σε 48 ώρες

Είχε προηγηθεί μια «ιδιαίτερα ασταθής και υγρή περίοδος» τον Σεπτέμβριο, στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις.

Η έρημος Σαχάρα έγινε «λίμνη»-2

Πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι από 1.460 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, στις χώρες που βρίσκονται κοντά στην έρημο Σαχάρα.

Η έρημος Σαχάρα έγινε «λίμνη»-3

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT