Χεζμπολάχ: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» τα πλήγματα στο Ιράν – Ευθύνες στις ΗΠΑ

Χεζμπολάχ: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» τα πλήγματα στο Ιράν – Ευθύνες στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη οργάνωση, που στηρίζεται από την Τεχεράνη, οι ΗΠΑ «φέρουν την πλήρη ευθύνη για τις σφαγές, τις τραγωδίες και την οδύνη» που προκαλεί το Ισραήλ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από την Τεχεράνη, χαρακτήρισε «επικίνδυνη κλιμάκωση» τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον φέρει «πλήρη ευθύνη» για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

«Η Χεζμπολάχ καταδικάζει σθεναρά τη δόλια σιωνιστική επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και την θεωρεί επικίνδυνη κλιμάκωση για όλη την περιοχή» ανέφερε στην ανακοίνωσή της. Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, «φέρουν την πλήρη ευθύνη για τις σφαγές, τις τραγωδίες και την οδύνη» που προκαλεί το Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου καταδίκασε επίσης τα ισραηλινά πλήγματα, κάνοντας λόγο για «καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράν και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

Παράλληλα, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «βάλει τέλος στη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ» στην περιοχή.

Επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης του Τελ Νοφ

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά της ισραηλινής αεροπορικής βάσης του Τελ Νοφ νότια του Τελ Αβίβ, την πρώτη επίθεση κατά της στρατιωτικής αυτής εγκατάστασης σε έναν χρόνο πολεμικής κλιμάκωσης.

Αν και η Χεζμπολάχ ανακοινώνει καθημερινά επιθέσεις της κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων, σήμερα ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «εναέρια επίθεση με drones» κατά της βάσης του Τελ Νοφ. Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης αυτούς του είδους σε διάστημα ενός έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT