Μεξικό: Σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Τουλάχιστον 24 νεκροί

Μεξικό: Σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό μεταφοράς εμπορευμάτων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα πέντε τραυματίστηκαν, όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό μεταφοράς εμπορευμάτων, σε αυτοκινητόδρομο στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην πολιτεία Ζακατέκας, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα συγκρούστηκε με το πίσω μέρος μιας νταλίκας που μετέφερε καλαμπόκι.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Νταβίντ Μονρεάλ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό και υποσχέθηκε να στηρίξει τα θύματα και τους συγγενείς τους.

Ενας τοπικός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την ανάσυρση ορισμένων σορών από τη χαράδρα, στην οποία κατέληξε το λεωφορείο.

Πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους διασώστες και τις δυνάμεις ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες, να αποκλείουν την περιοχή και να μεταφέρουν τα θύματα.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν στη Σιουδάδ Χουάρες, μια μεθοριακή πόλη στην πολιτεία Τσιουάουα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν μεταξύ των επιβατών ήταν και μετανάστες που επιδίωκαν να περάσουν στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT