Χάρις και Τραμπ δίνουν τη «μάχη» του Μίσιγκαν

Χάρις και Τραμπ δίνουν τη «μάχη» του Μίσιγκαν

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση στους μουσουλμάνους ψηφοφόρους στο Μίσιγκαν το Σάββατο, ενώ η Μισέλ Ομπάμα θα συμμετάσχει με την Καμάλα Χάρις σε συγκέντρωση στην ίδια πολιτεία.

Στο Μίσιγκαν, η Χάρις και ο Τραμπ μάχονται για ψηφοφόρους που περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αραβοαμερικανικό και μουσουλμανικό πληθυσμό που ανησυχεί για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και συνδικαλιστές που ανησυχούν για το πώς τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να αναμορφώσουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει την έδρα της στο Ντιτρόιτ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση έξω από το Ντιτρόιτ, ο Τραμπ δήλωσε ότι μόλις είχε συναντηθεί με ομάδα τοπικών ιμάμηδων, υποστηρίζοντας ότι αξίζει την υποστήριξη των μουσουλμάνων ψηφοφόρων επειδή θα τερματίσει τις συγκρούσεις και θα φέρει ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

«Αυτό είναι το μόνο που θέλουν», είπε ο Τραμπ στο προάστιο Νόβι του Ντιτρόιτ, υποσχόμενος στους εργαζόμενους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη συγκέντρωση ότι θα αντιστρέψει την οικονομική παρακμή στην περιοχή του Ντιτρόιτ και σε εθνικό επίπεδο.

Με περίπου 8,4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και 15 ψήφους στο εκλεκτορικό σώμα από τις 270 που απαιτούνται για τη νίκη, το Μίσιγκαν είναι μία από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες των ΗΠΑ που θα κρίνουν τις εκλογές. Αποτελεί μέρος του «Γαλάζιου Τείχους» που θεωρείται η καλύτερη ευκαιρία των Δημοκρατικών να εκλέξουν τον Χάρις, μαζί με την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Στην πόλη Καλαμαζού του νότιου Μίσιγκαν, που απέχει περίπου 210 χλμ., η Χάρις και η Μισέλ Ομπάμα αναμενόταν να εστιάσουν στην αντίθεση με τον Τραμπ για τα δικαιώματα στις αμβλώσεις, τους φόρους, τα συνδικάτα και τους δασμούς.

Πριν από το συλλαλητήριο, η Χάρις συναντήθηκε με γυναίκες παρόχους ιατρικών υπηρεσιών στο Πόρτατζ του Μίσιγκαν, όπου δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση υγειονομικής περίθαλψης μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ του 2022 που τερμάτισε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ σε εθνικό επίπεδο με οριακή διαφορά 46% έναντι 43%, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos. Στο Μίσιγκαν, η Χάρις προηγείται με ακόμη μικρότερη διαφορά – 47,6% έναντι 47,1%, σύμφωνα με το άθροισμα των δημοσκοπήσεων που κάνει το FiveThirtyEight.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Μίσιγκαν με 150.000 ψήφους στις εκλογές του 2020 έναντι του Τραμπ, μια διαφορά μικρότερη του 3%, ενώ ο Τραμπ κέρδισε με 11.000 ψήφους το 2016.

Ο Μπάιντεν το Σάββατο υποστήριξε τη Χάρις στην Πενσιλβάνια, μιλώντας σε συνδικαλιστές.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT