Το Ιράν ζητάει επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Το Ιράν ζητάει επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Με επιστολή του στον γ.γ. του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ιρανός ΥΠΕΞ ζητάει καταδίκη των ισραηλινών επιδρομών. Το Ιράν «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση», αναφέρει

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Αμπάς Αρακτσί, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνέλθει επειγόντως για να καταδικάσει τις επιδρομές του Ισραήλ κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Σε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζήτησε «επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να λάβει αποφασιστική θέση και να καταδικάσει την επίθεση αυτή», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Στην επιστολή του, ο Αρακτσί δηλώνει ότι «τα περισσότερα βλήματα αναχαιτίσθηκαν από τα ιρανικά αντιαεροπορικά συστήματα», αλλά σημειώνει ότι η επίθεση «προκάλεσε ζημιές στους στόχους» και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών.

Η ισραηλινή επίθεση συνιστά «ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας» του Ιράν, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτήν την εγκληματική επίθεση», γράφει στην επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT