Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ξεκίνησε η δίκη για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ξεκίνησε η δίκη για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες

Δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο ο Γάλλος ηθοποιός, με τον δικηγόρο του να αναφέρει πως η απουσία του οφείλεται σε λόγους υγείας, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει εξάμηνη αναβολή

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς την παρουσία του Γάλλου ηθοποιού, ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Παρίσι η δίκη του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία «Les Volets vertes», το 2021.

«Δυστυχώς οι γιατροί του έχουν ορίσει απαγόρευση εμφάνισης σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του 75χρονου ηθοποιού, Ζερεμί Ασούς, κατά την άφιξή του στο δικαστήριο.

Διευκρίνισε δε ότι θα ζητήσει εξάμηνη αναβολή, προκειμένου ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ξεκίνησε η δίκη για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες-1
Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Ζερεμί Ασούς (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Η μία από τις δύο γυναίκες, διακοσμήτρια ταινιών, υπέβαλε καταγγελία τον Φεβρουάριο του 2024 εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για βιασμό σε άλλη υπόθεση.

«Περιμένω ότι η δικαιοσύνη θα είναι ίδια για όλους και ότι ο κ. Ντεπαρντιέ δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση επειδή είναι καλλιτέχνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος της.

Πριν από την έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε φεμινιστική διαδήλωση, με περίπου 100 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, οι οποίες φώναξαν μεταξύ άλλων: «Θύματα σας πιστεύουμε, βιαστές σας βλέπουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT