Νετανιάχου: Επιθυμούμε περισσότερες συμφωνίες με αραβικές χώρες μετά τον πόλεμο

Νετανιάχου: Επιθυμούμε περισσότερες συμφωνίες με αραβικές χώρες μετά τον πόλεμο

Οι αραβικές χώρες «βλέπουν καθαρά τα πλήγματα που καταφέρνουμε σε αυτούς που μας επιτίθενται, στον ιρανικό άξονα του κακού», ανέφερε από το κοινοβούλιο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσδοκία ότι θα επιτύχει ειρηνευτικές συμφωνίες με περισσότερες αραβικές χώρες, μόλις ολοκληρωθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά των φιλοϊρανικών οργανώσεων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Προσβλέπω στην συνέχιση της διαδικασίας της οποίας ηγήθηκα λίγα χρόνια πριν με την υπογραφή των ιστορικών Συμφωνιών του Αβραάμ και στην επίτευξης ειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κνεσέτ.

«Αυτές αλλά και άλλες χώρες, βλέπουν καθαρά τα πλήγματα που καταφέρνουμε σε αυτούς που μας επιτίθενται, στον ιρανικό άξονα του κακού», είπε. «Ελπίζουν, όπως και εμείς, σε μια σταθερή, ασφαλή και ακμάζουσα Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Τόνισε δε πως το Ιράν επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικές βόμβες για να καταστρέψει το Ισραήλ και θα μπορούσε στην συνέχεια να απειλήσει ολόκληρο τον κόσμο. «Το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει στοκ πυρηνικών βομβών με στόχο να καταστρέψει το Ισραήλ, βόμβες που θα οπλίζουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Θα μπορούσε να απειλήσει ολόκληρο τον κόσμο, σε οποιαδήποτε τοποθεσία».

Νωρίτερα, το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι πρόσφατες συναντήσεις στη Ντόχα, σχετικά με μια πιθανή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης των ομήρων, επικεντρώθηκαν σε ένα νέο πλαίσιο που λαμβάνει υπόψη τις προηγούμενες προτάσεις καθώς και τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Τις επόμενες ημέρες οι συνομιλίες θα συνεχιστούν ανάμεσα στους μεσολαβητές και τη Χαμάς για να εξεταστεί εάν οι διαπραγματεύσεις και η συνέχιση της προσπάθειας προώθησης μιας συμφωνίας, είναι εφικτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δοθούν περαιτέρω στοιχεία.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT