Αισιοδοξία Μέρκελ για εκτόνωση της κρίσης

Αισιοδοξία Μέρκελ για εκτόνωση της κρίσης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στην κυβέρνησή της, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ συγκάλεσε συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στον μεγάλο συνασπισμό, για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από το δύσοσμο σκάνδαλο παιδοφιλίας στο οποίο έχουν εμπλακεί οι Σοσιαλδημοκράτες αλλά και ο προσφάτως παραιτηθείς πρώην υπουργός Εσωτερικών και Γεωργίας, Χανς Πέτερ Φρίντριχ. Ο μεγάλος συνασπισμός δεν έχει την πολυτέλεια να αποπροσανατολιστεί από τα βασικά του καθήκοντα της προώθησης σύνθετων μεταρρυθμίσεων στην ενέργεια και στο συνταξιοδοτικό σύστημα στη μεγαλύτερη και πλέον ευημερούσα οικονομία της Ε.Ε.

Η Μέρκελ, ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζέεχοφερ και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ήλπιζαν χθες ότι θα καταφέρουν να εκτονώσουν τον σάλο που ξέσπασε μετά την παραίτηση του Φρίντριχ, ο οποίος φέρεται ότι γνώριζε και ενημέρωσε τους Σοσιαλδημοκράτες για την έρευνα σε βάρος Σοσιαλδημοκράτη βουλευτή. Ο λόγος, για τον Σεμπάστιαν Εντάτι, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Παραιτήθηκε από την έδρα του μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Oλοι οι εμπλεκόμενοι πάντως αρνούνται ότι ενημέρωσαν τον Εντάτι ή κάποιον άλλον που βρίσκεται κοντά του. Ο ίδιος ο Φρίντριχ επίσης διαψεύδει ότι διοχέτευσε απόρρητες πληροφορίες στους Σοσιαλδημοκράτες, παραβιάζοντας τα καθήκοντά του. «Ξέρουμε ότι ο συνασπισμός μπορεί να κάνει τη δουλειά του κι έχουμε σαφή εντολή από τον γερμανικό λαό, υπό τον όρο ότι έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Οπου λοιπόν προέκυψαν ερωτήματα, θα τα θέσουμε στο τραπέζι κι είμαι αισιόδοξη ότι θα πετύχουμε», είπε η Μέρκελ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT