Επαφή Γκρίλο – Φάρατζ για κοινή ευρωομάδα

Επαφή Γκρίλο – Φάρατζ για κοινή ευρωομάδα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο Μπέπε Γκρίλο και ο Νάιτζελ Φάρατζ συναντήθηκαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο σχηματισμού ευρωσκεπτικιστικής ευρωομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Αν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα διασκεδάσουμε πολύ, προξενώντας ένα σωρό προβλήματα στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Φάρατζ μετά τη συνάντηση.

«Το Κίνημα 5 Αστέρων ήρθε για να μείνει και για να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γκρίλο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη συνάντησή του με τον Φάρατζ, πλην της πληροφορίας ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το UKIP, που κέρδισε τις ευρωεκλογές στη Βρετανία με ποσοστό 27,5%, ζητάει άμεσο δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας του από την Ε.Ε., ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων, που ήρθε δεύτερο στην Ιταλία με 21%, ζητάει δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.

Οι 24 ευρωβουλευτές του UKIP και οι 17 ευρωβουλευτές του Κινήματος 5 Αστέρων ξεπερνούν το ελάχιστο των 25 ευρωβουλευτών που απαιτούνται για τον σχηματισμό ευρωομάδας. Χρειάζονται όμως και άλλους πέντε συμμάχους προκειμένου να ικανοποιήσουν το ελάχιστο κριτήριο των επτά χωρών. Ο Φάρατζ ανακοίνωσε ότι αν επιτευχθεί συμφωνία επί κεντρικών αξόνων, κάθε κόμμα θα διατηρήσει την ελευθερία ψήφου κατά βούληση. Παρ’ όλα αυτά, βουλευτές του κόμματος του Γκρίλο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την προσέγγιση με το ξενοφοβικό UKIP. Τον τελευταίο λόγο σε όποια συμφωνία θα έχει η βάση του Κινήματος 5 Αστέρων, η οποία θα αποφασίσει με διαδικτυακή ψηφοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT