Συμμετοχή Φάρατζ σε προεκλογικό ντιμπέιτ

Συμμετοχή Φάρατζ σε προεκλογικό ντιμπέιτ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αποδεχόμενα την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη Βρετανία τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας ανακοίνωσαν χθες ότι στα προεκλογικά ντιμπέιτ ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου του 2015 θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά το αντιευρωπαϊκό κόμμα της Ανεξαρτησίας, το UKIP. Η απόφαση ελήφθη αφότου το ευρωφοβικό κόμμα εξασφάλισε την πρώτη του έδρα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Το UKIP έχει προσελκύσει κυρίως ψηφοφόρους απογοητευμένους από τα μεγάλα ιστορικά κόμματα της χώρας και ελπίζει ότι θα κατακτήσει πολύ περισσότερες έδρες, εκμεταλλευόμενο τη λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως θα υπάρξουν τρία ντιμπέιτ, το πρώτο μεταξύ του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, το δεύτερο ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ από το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και τους δύο προαναφερθέντες ηγέτες, ενώ στο τρίτο θα συμμετάσχει και ο ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Ο τελευταίος, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα μπορούσε να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή σε περίπτωση που ούτε οι Τόρις ούτε οι Εργατικοί εξασφαλίσουν την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή, σχολίασε πως η χθεσινή ανακοίνωση των τηλεοπτικών δικτύων «αναγνωρίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα του UKIP».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις ευρωεκλογές οι Φάρατζ και Κλεγκ διασταύρωσαν δις τα ξίφη τους στην τηλεόραση, ερήμην των Κάμερον και Μίλιμπαντ, που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στα ντιμπέιτ αυτά. Νικητής και στις δύο περιπτώσεις αναδείχθηκε ο Φάρατζ, ο οποίος αν και λαϊκιστής θεωρείται δεινός ρήτορας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT